• Názov projektu:  Turiec do Európy, Európa do Turca

  • Číslo projektu: 2024-1-SK01-KA121-VET-000215902

  • Termín: 16.04.2025

  • Počet účastníkov: 1+1

  • Odbor: kuchár

  • Miesto: Přerov, Česká republika

  • Partneri: Střední škola gastronomie a služeb Přerov

Gastro súťaž v Přerove:

Šikovný študent zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Martine, odbor hotelová akadémia, mal nedávno možnosť zmerať svoje sily s rovesníkmi na zaujímavej gastro súťaži na Střední škole gastronomie a služeb v Přerove.

Jozef, ktorý školu reprezentoval ako jediný zástupca, si pripravil pre porotu originálny a chuťovo vyvážený pokrm. Na panvici pripravil panenku s brusnicami, ktorú doplnil jemnou zázvorovo-višňovou omáčkou.  Jeho kreatívny postup ukázal aj v príprave prílohy – baklažán plnený orechami, cesnakom a granátovým jablkom, spolu s tekvicovým pyré s parmezánom a tekvicovým medailónom vytvorili na tanieri veľmi zaujímavú kombináciu chutí a farieb.

Jozef svojím výkonom v silnej konkurencii nielen zaujal porotu, ale aj ostatných súťažiacich. Jeho nadšenie pre gastronómiu a precíznosť pri príprave jedla mu priniesla ocenenie v bronzovom pásme.

Okrem samotnej súťaže si Jozef odniesol množstvo nových zážitkov, inšpirácií a cenných skúseností, ktoré určite využije pri ďalších výzvach vo svojej budúcej kariére.

Gratulujeme súťažiacemu a prajeme mu veľa úspechov do budúcna.