Gastro súťaž v Přerove:
Šikovný študent zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Martine, odbor hotelová akadémia, mal nedávno možnosť zmerať svoje sily s rovesníkmi na zaujímavej gastro súťaži na Střední škole gastronomie a služeb v Přerove.
Jozef, ktorý školu reprezentoval ako jediný zástupca, si pripravil pre porotu originálny a chuťovo vyvážený pokrm. Na panvici pripravil panenku s brusnicami, ktorú doplnil jemnou zázvorovo-višňovou omáčkou. Jeho kreatívny postup ukázal aj v príprave prílohy – baklažán plnený orechami, cesnakom a granátovým jablkom, spolu s tekvicovým pyré s parmezánom a tekvicovým medailónom vytvorili na tanieri veľmi zaujímavú kombináciu chutí a farieb.
Jozef svojím výkonom v silnej konkurencii nielen zaujal porotu, ale aj ostatných súťažiacich. Jeho nadšenie pre gastronómiu a precíznosť pri príprave jedla mu priniesla ocenenie v bronzovom pásme.
Okrem samotnej súťaže si Jozef odniesol množstvo nových zážitkov, inšpirácií a cenných skúseností, ktoré určite využije pri ďalších výzvach vo svojej budúcej kariére.
Gratulujeme súťažiacemu a prajeme mu veľa úspechov do budúcna.