• Názov projektu:  Turiec do Európy, Európa do Turca

  • Číslo projektu: 2024-1-SK01-KA121-VET-000215902

  • Termín: 23.10.2024

  • Počet účastníkov: 2+1

  • Odbor: kuchár

  • Miesto: Lodz, Poľsko

Žiačky SOŠ obchodu a služieb ukázali svoj kulinársky talent na súťaži v Lodži

V októbri sme vyslali dve žiačky Strednej odbornej školy obchodu a služieb na prestížnu gastro súťaž v poľskej Lodži, kde mladí kuchári a kuchárky predvádzali svoju kreativitu, zručnosti a zmysel pre modernú gastronómiu.

Témou súťaže bolo „Späť ku koreňom", a práve na túto tému pripravovali naše žiačky vegetariánske jedlá z koreňovej zeleniny. Jedna z účastníčok sa rozhodla vytvoriť vlastný originálny recept, v rámci ktorého pripravila dve porcie – predjedlo a hlavné jedlo, z každého po tri porcie.

Počas varenia si žiačky precvičili nielen techniku spracovania zeleniny, ale aj plánovanie pracovného postupu, prácu pod časovým tlakom či precízne servírovanie jedla. Dôležitou súčasťou programu bol aj workshop o vegetariánskej kuchyni, kde spoznali nové suroviny a moderné spôsoby prípravy jedál bez mäsa.